Opracowana, ze źródłem hydrolizowanego białka o niskiej masie cząsteczkowej oraz z oczyszczonym źródłem węglowodanów, aby pomóc uniknąć reakcji alergicznej.
- Pojedyncze hydrolizowane białko o niskiej masie cząsteczkowej – aby pomóc uniknąć reakcji alergicznej.
- Źródło oczyszczonej skrobi i sacharozy – aby zmniejszyć antygenowość diety.
- Zwiększona zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 – aby pomóc zwiększyć naturalny proces przeciwzapalny.
Wskazania
- Hipoalergiczna dieta eliminacyjna
- Długookresowe postępowanie w alergii pokarmowej
- Zapalenia skóry i/lub zapalenia żołądka i jelit związane z alergią pokarmową
- Nieswoiste zapalenia jelit (IBD)
- Nietolerancja pokarmowa
- Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki (EPI)
- Hiperlipidemia
- Limfangiektazja
- Syndrom złego wchłaniania
- Enteropatia białkogubna
Skład:
skrobia kukurydziana*, hydrolizowane białko sojowe**, składniki mineralne, olej kokosowy, cukier*, olej rzepakowy, celuloza, olej sojowy, olej rybi,
*Źródła oczyszczonych węglowodanów
**Źródło białka
Analiza:
Białko: | 21,0% |
Oleje i tłuszcze surowe: | 10,0% |
Popiół surowy: | 5,5% |
Włókno surowe: | 2,0% |
Węglowodany: | 54,0% |
Kwasy tłuszczowe Omega 3: | 0,5% |
Kwasy tłuszczowe Omega 6: | 1,8% |
EPA i DHA: | 0,15% |
Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe: | 1,3% |